Ферментирана храна и пробиотски бактерии – рака до рака за човечкото здравје

Ферментирана храна и пробиотски бактерии – рака до рака за човечкото здравје

Ферментираната храна и пијалоците се присутни илјадници години и се соочуваат со нови интереси од потрошувачите кои бараат здрав начин...

Зголемете го вашиот асортиман на млечни производи со добро-документираните пробиотици на Chr. Hansen

Зголемете го вашиот асортиман на млечни производи со добро-документираните пробиотици на Chr. Hansen

Секоја година, милиони луѓе низ светот страдаат од респираторни болести и настинки.1 Бактериите и останатите надворешни околности кои ги предизвикуваат...

Chr. Hansen постигна научен успех во биозаштитата на млечните производи

Chr. Hansen постигна научен успех во биозаштитата на млечните производи

Желбата на потрошувачите за здрава и свежа храна без додадени вештачки конзеранси ја зголемува потребата за природни решенија. Млечно-киселите бактерии се познати за нивните биозаштитни својства против расипување на храна. Тие се и се природна алтернатива за да задржи храната свежа за подолго време.

Ајде да ги здружиме силите во името на одржливоста

Ајде да ги здружиме силите во името на одржливоста

Сите зборуваат за одржливост и многу потрошувачи превземаат работите во свои раце, активно барајќи начини да се намали отпадот од храна. 76% од потрошувачите во Европа веруваат дека имааат примарна одговорност за спречување на отпадот од храна, но наоѓањето начини за одржливост не е така лесно за нив. Она што им е потребно на потрошувачите се насоки како да се постигне поодржлива потрошувачка на храна.