Ферментираната храна и пијалоците се присутни илјадници години и се соочуваат со нови интереси од потрошувачите кои бараат здрав начин...
Што е човечкиот микробиом? Микробиом е екосистем од бактерии и други микроби кои живеат на нас и во нас и...

Зголемете го вашиот асортиман на млечни производи со добро-документираните пробиотици на Chr. Hansen
Секоја година, милиони луѓе низ светот страдаат од респираторни болести и настинки.1 Бактериите и останатите надворешни околности кои ги предизвикуваат...
Антибиотиците долго време се препишуваат како лекови за се, од обични настинки до сериозни инфекции. Тие се срцето на модерната...
Желбата на потрошувачите за здрава и свежа храна без додадени вештачки конзеранси ја зголемува потребата за природни решенија. Млечно-киселите бактерии се познати за нивните биозаштитни својства против расипување на храна. Тие се и се природна алтернатива за да задржи храната свежа за подолго време.
Погледнете како еден од нашите долгорочни партнери, Данска млекара за органски производи, Thise, го намалува отпадот од млечни производи со...
Сите зборуваат за одржливост и многу потрошувачи превземаат работите во свои раце, активно барајќи начини да се намали отпадот од храна. 76% од потрошувачите во Европа веруваат дека имааат примарна одговорност за спречување на отпадот од храна, но наоѓањето начини за одржливост не е така лесно за нив. Она што им е потребно на потрошувачите се насоки како да се постигне поодржлива потрошувачка на храна.
Придружете се на нашето патување да го откриеме прекрасниот свет на добрите бактерии.
Кога ќе се слушне зборот ферментација, повеќето од нас прво помислуваат на кисела зелка и комбуха. Но иако можеби нема...