Заштитете го вашиот бренд со биозаштитната палета FreshQ®,
активирана со ферментација

години искуство
1 +
производи
1 +
Насмевки
1 +

Тестови за антибиотици MilkSafeTM

Брзо, прецизно и лесно тестирање за остатоци од антибиотици во сурово млеко

Создадете повеќе од помалку

со микробиолошките решенија од Chr. Hansen

Сакате да го изградите и заштитите својот јогурт?

Пробајте го FreshQ!

Новости

Производство на млечни производи

Тестови за Антибиотици

Потрошувачите сакаат да бидат сигурни дека нивните млечни производи се безбедни, природни, здрави и незагадени. Остатоците на антибиотици во млекото се сериозен проблем за човековото здравје. Тоа е бидејќи постои загриженост дека малите количини на одредени антимикробни агенси може значително да ги префрлат моделите на отпор кај микробната популација во човековиот интестинален тракт. Тие може

НАУЧИ ПОВЕЌЕ »
Производство на млечни производи

Стартер култури за различни видови на сирење/кашкавал

Благодарение на своето долгогодишно искуство и посветени експерти во полето на стартер културите, Chr. Hansen може да понуди широк спектар на стартер култури за различни видови на сирење, култури на зреење, биозаштитни стартер култури и, се разбира, ензими (сирила) и други специјализирани ензимски решенија за производство на сирење. Можете да се потпрете на нас за стартер култури за следните

НАУЧИ ПОВЕЌЕ »
Производство на млечни производи

Стартер култури за бело саламурено сирење

Белото саламурено сирење припаѓа на една од најголемите групи на сирење. Вклучува: Белото саламурено сирење е добро познато на македонските потрошувачи и е традиционален дел од македонската маса. Тоа е затоа што е многу популарно и сакано и очекувањата за ова сирење се секогаш огромни. Ние сме тука за да им помогнеме на љубителите на

НАУЧИ ПОВЕЌЕ »