Производи без палмино масло
Напис

Производи без палмино масло

Денес, транспарентноста на состојки во рецептите е основниот елемент во градење (одржување) на еден бренд, чија цел е градење доверба со потрошувачите. Во меѓувреме, потрошувачите бараат поздрави производи, а сепак да можат да уживаат во новите и интересни вкусови на закуски. Ова претставува голем предизвик за производителите на прехранбени производи. Овие производи се “природни”, “здрави”,...

Претставување на Hansen-овиот сладок компир™ – тајната зад најдобрата алтернатива на карминот на пазарот
Напис

Претставување на Hansen-овиот сладок компир™ – тајната зад најдобрата алтернатива на карминот на пазарот

Децениската програма на Chr. Hansen резултира со нов и уникатен сладок компир кој што е суровината која создава жива алтернатива на карминот и синтетичките црвени бои.

Црвена како ниедна друга
Напис

Црвена како ниедна друга

Чиста, едноставна боја добиена на природен начин – Chr. Hansen лансира живописен, минимално обработен црвен сок со уникатни бенефити Црвената боја е клучната нијанса во многу прехранбени производи – од колачи до кондиторски производи до милкшејкови. Но, да се добие црвено решение од природни извори може да биде полно со технички ограничувања за производителите на...

Природни бои за сладолед
Напис

Природни бои за сладолед

“Никогаш нема да добиете втора шанса за прв впечаток!” Првото нешто што го исполнува окото кога набљудува храна е бојата. Бојата на сладоледот е еден од основните критериуми за избор. Бојата е впечаток од прва рака, поважно од вкусот, бидејќи вкусот не се доживува додека храната не е во устата. Изгледот има клучна улога кога...