Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења
Напис

Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења

Една од последните новини на Chr. Hansen им помага на производителите на сирење да произведат свежи и кремави бели сирења кои сепак го одржуваат посакуваниот вкус и текстура Серијата DVS® SSC се најновите производи од палетата на производи за сирење на Chr. Hansen. Оваа серија производи се состои од четири култури и е креирана за...

Стартер култури за бело саламурено сирење
Напис

Стартер култури за бело саламурено сирење

Благодарение на употребата на директни стартер култури, можете да добиете сирење со различни карактеристики како што се: поблаг, поизразен или зачинет вкус, цврста или подебела конзистентност, полесно сечење, помалку ронење или помала содржина на сол.
Културите за сирење се исто така погодни за примена во било кој тип бело сирење - кравјо, козјо, овчо, мешано, со или без растителни масти.