Нови безмлечни стартер култури за алтернативи на млечните производи од Chr. Hansen
Напис

Нови безмлечни стартер култури за алтернативи на млечните производи од Chr. Hansen

Новите безмлечни стартер култури од Chr. Hansen, погодни за вегански алтернативи за млечни производи на база на растенија, нудат лесен и свеж вкус и мазна текстура. Пазарот за ферментирани алтернативи за млечни производи покажа висок раст во последните години иако од мала база. Денес сегментот опфаќа помалку од 1% од ферментирани производи на пазарот, но...

Стекни конкурентска предност со Биозаштита!
Напис

Стекни конкурентска предност со Биозаштита!

Глобалната прехранбена индустрија се соочува со силна побарувачка за безбедни, здрави, вкусни и природни производи со помалку адитиви - но исто така бара одличен рок на траење и одржливо производство / дистрибуција, обезбедувајќи ја храната да не отиде во отпад во текот на процесот.

Bactoflavor® Flora Italia – со мирис од Италија
Напис

Bactoflavor® Flora Italia – со мирис од Италија

  Безбедност на храната, ефикасност и постојан квалитет! Дали ова звучи познато?   Па, всушност  Bactoflavor® Flora Italia им го овозможува тоа на повеќето производители на колбаси. Поголемиот дел од денешните производители се соочуваат со сериозни предизвици, бидејќи постојано се стремат да развијат безбедни и стабилни производи, да ги оптимизираат суровините и трошоците и да...

Скир (Skyr) засекогаш!
Напис

Скир (Skyr) засекогаш!

Скир (Skyr) засекогаш! Високо протеински млечен десерт од карпите на Исланд Сите сме го виделе Грчкиот јогурт (Greek Yogurt) на високо место на меѓународно ниво, и тоа е сеуште значаен тренд. Но, кога разговараме за Скир (Skyr), мислиме на млечен, ферментиран производ кој доаѓа од Исланд кој содржи повеќе протеини (до 13%) и само 0,2%...

Стартер култури за месо Bactoferm®
Напис

Стартер култури за месо Bactoferm®

  Потребата потрошувачите да го пробаат токму вашиот производ е резултат на безбројни импресии и лични приоритети. За да потрошувачот купи повторно од истиот производ, значи дека имал позитивно искуство, т.е.  барањата кои ги има при секое купување на тој производ се заджани. Нашите Bactoferm®  култури за месо нудат: Постојан квалитет За да се осигури...

Месни стартер култури за брза ферментација
Напис

Месни стартер култури за брза ферментација

Месните стартер култури играат клучна улога за безбедноста на ферментираните колбаси, покрај тоа што се одговорни за ферментацијата, се контролира влагата со што се обезбедува квалитетно сушење на колбасите. Со месните стартер култури за брза ферментација од Chr. Hansen се очекува:

Стартер култури за путер и павлака
Напис

Стартер култури за путер и павлака

Стартер културите за путер и павлака се високо концентрирани мезофилни култури кои нудат погодност и флексибилност во производството на мезофилни производи.

Стартер култури за производство на Ајран
Напис

Стартер култури за производство на Ајран

За производителите на Ајран нудиме  стартер култури од Chr. Hansen, кои се наменети за директна инокулација (DVS®). Во споредба со културата за размножување, користењето на DVS култури има неколку главни предности: