Bactoflavor® Flora Italia – со мирис од Италија
Напис

Bactoflavor® Flora Italia – со мирис од Италија

  Безбедност на храната, ефикасност и постојан квалитет! Дали ова звучи познато?   Па, всушност  Bactoflavor® Flora Italia им го овозможува тоа на повеќето производители на колбаси. Поголемиот дел од денешните производители се соочуваат со сериозни предизвици, бидејќи постојано се стремат да развијат безбедни и стабилни производи, да ги оптимизираат суровините и трошоците и да...

Стартер култури за месо Bactoferm®
Напис

Стартер култури за месо Bactoferm®

  Потребата потрошувачите да го пробаат токму вашиот производ е резултат на безбројни импресии и лични приоритети. За да потрошувачот купи повторно од истиот производ, значи дека имал позитивно искуство, т.е.  барањата кои ги има при секое купување на тој производ се заджани. Нашите Bactoferm®  култури за месо нудат: Постојан квалитет За да се осигури...

Стартер култури за традиционална ферментација
Напис

Стартер култури за традиционална ферментација

Употребата на Chr. Hansen-овите стартер културите за месо овозможува производство на стабилни и постојано исти ферментирани производи од месо, како и високо ниво на безбедност. Стартер културите го елиминираат влијанието на неконтролираната микрофлора и го гарантираат посакуваниот стандарден квалитет на сите шаржи.

Месни стартер култури за брза ферментација
Напис

Месни стартер култури за брза ферментација

Месните стартер култури играат клучна улога за безбедноста на ферментираните колбаси, покрај тоа што се одговорни за ферментацијата, се контролира влагата со што се обезбедува квалитетно сушење на колбасите. Со месните стартер култури за брза ферментација од Chr. Hansen се очекува:

Биозаштитни стартер култури за месо
Напис

Биозаштитни стартер култури за месо

SafePro® е спектар на култури кои се одбрани и развиени специјално за да обезбедат поголема безбедност на храната преку позитивната флора на млечна киселина.