Sweety® Y-1, најновата иновација од Chr. Hansen, избрана за најдобра млечна состојка во светот
Напис

Sweety® Y-1, најновата иновација од Chr. Hansen, избрана за најдобра млечна состојка во светот

За време на 13-от Global Dairy Congress во Лисабон, Португалија, Chr. Hansen се здоби со светско признание со добивањето награда за најдобра млечна состојка во светот за новата култура за ферментирани млечни производи како јогурт, кварк или ферментирано млеко: Sweety® Y-1 Награда од World Dairy Innovation Awards е најпрестижно признание за иновација и врвни достигнувања во интернационалната млечна индустрија. Наградите...