“Феликс и Фидо” се тука за награда: бои добиени од природата за храна за вашите миленици
Напис

“Феликс и Фидо” се тука за награда: бои добиени од природата за храна за вашите миленици

Со лансирање на целосна нова палета на состојки со својства за боење за храна за кучиња и мачиња, Chr. Hansen го користи своето 140 годишно искуство за разни формулации и апликации како и знаењето за да ја подржи индустријата за домашни миленици

Природни бои за кондиторски производи
Напис

Природни бои за кондиторски производи

Кондиторската индустрија користи многу светли бои, бидејќи при изборот на прехранбен производ, бојата е секогаш наш прв впечаток. Индустријата се фокусира исклучиво на производи за уживање и, поради таа причина, има традиција за светли живописни бои за детскиот пазар и повеќе нежни и пастелни нијанси за пазарот за возрасни.

Природни бои за сладолед
Напис

Природни бои за сладолед

“Никогаш нема да добиете втора шанса за прв впечаток!” Првото нешто што го исполнува окото кога набљудува храна е бојата. Бојата на сладоледот е еден од основните критериуми за избор. Бојата е впечаток од прва рака, поважно од вкусот, бидејќи вкусот не се доживува додека храната не е во устата. Изгледот има клучна улога кога...

Природни бои за пијалоци
Напис

Природни бои за пијалоци

Chr. Hansen води кон конверзија на бојата за храна на пазарот од синтетички во вистински природни решенија. Компанијата им нуди на производителите на пијалоци ширум светот комплетна палета на врвни квалитетни природни бои, кои потекнуваат од природни извори како овошје, зеленчук, корени и семиња.