Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења
Напис

Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења

Една од последните новини на Chr. Hansen им помага на производителите на сирење да произведат свежи и кремави бели сирења кои сепак го одржуваат посакуваниот вкус и текстура Серијата DVS® SSC се најновите производи од палетата на производи за сирење на Chr. Hansen. Оваа серија производи се состои од четири култури и е креирана за...

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути
Напис

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути

Chr. Hansen го претставува LactoSens®  – одличен брз тест за откривање на нивото на остатоци на лактоза во млечни производи со ниско ниво на лактоза и без лактоза. Скоро половина од светската популација страда од интолеранција на лактоза. Во исто време се повеќе и повеќе корисници ги поврзуваат производите без лактоза како здрав избор. Така...

Нов иновативен коагулант кој овозможува раст на рандманот за 1%
Напис

Нов иновативен коагулант кој овозможува раст на рандманот за 1%

Chr. Hansen го презентира CHY-MAX® Supreme – најпрецизниот и иновативен коагулант на пазарот со супериорни функционалности за модерните производители на сирење Големи иновации во коагулантите се ретки но Chr. Hansen, светскиот лидер во производство на коагуланти, е посветен на постојан раст на индустрискиот стандард за перформанси. “Ги разбираме предизвиците на модерните производители на сирење кои...

Нови стартер култури наменети за Медитеранско бело сирење
Напис

Нови стартер култури наменети за Медитеранско бело сирење

Последното претставување на нови производи на Chr. Hansen обезбедуваат богат вкус, поголема флексибилност и постојан квалитет за производителот на сирење DVS® WHITE FLORA е последниот производ од палетата производи за производство на сирење на Chr. Hansen. Новата серија на производи се состои од три култури кои помагаат во формирање на богати и ароматични вкусови во...

Ново решение кое ја отвора можноста за без-лактозен јогурт и јогурт со намалено ниво на шеќер
Напис

Ново решение кое ја отвора можноста за без-лактозен јогурт и јогурт со намалено ниво на шеќер

Chr. Hansen го лансира NOLA® Fit: Нов уникатен лактозен ензим кој ги отвара вратите за без-лактозен јогурт или јогурт со намалено ниво на шеќер – без загрозување на вкусот.

CHY-MAX® M – подобро сирење за пониска цена
Напис

CHY-MAX® M – подобро сирење за пониска цена

Долга историја  иновации кај сирилата не’ одликува како глобална компанија.  Во 1989 е иновиран  CHY-MAX®,  првата генерација сирила добиени со ферментација.  Овие сирила се се високо прочистен химозин произведен со ферментација. CHY-MAX® понуди повеќе предности во споредба  со постоечките анимални и микробни сирила.

Стартер култури за јогурт
Напис

Стартер култури за јогурт

Стартер културите за јогурт од Chr. Hansen, се стартер култури за директна инокулација (DVS®). Во споредба со културата за размножување, користењето на DVS културите имаат неколку главни предности:

Практичност и намалување на трошоците

Стартер култури за производство на Ајран
Напис

Стартер култури за производство на Ајран

За производителите на Ајран нудиме  стартер култури од Chr. Hansen, кои се наменети за директна инокулација (DVS®). Во споредба со културата за размножување, користењето на DVS култури има неколку главни предности:

Стартер култури за путер и павлака
Напис

Стартер култури за путер и павлака

Стартер културите за путер и павлака се високо концентрирани мезофилни култури кои нудат погодност и флексибилност во производството на мезофилни производи.

Пробиотски култури
Напис

Пробиотски култури

Пробиотските култури од Chr. Hansen содржат најмалку еден пробиотичен вирус со значајна клиничка документација за здравствените ефекти.

  • 1
  • 2