Bactoflavor® Flora Italia – со мирис од Италија

 

Безбедност на храната, ефикасност и постојан квалитет! Дали ова звучи познато?

 

Па, всушност  Bactoflavor® Flora Italia им го овозможува тоа на повеќето производители на колбаси.

Поголемиот дел од денешните производители се соочуваат со сериозни предизвици, бидејќи постојано се стремат да развијат безбедни и стабилни производи, да ги оптимизираат суровините и трошоците и да им обезбедат на потрошувачите привлечни производи со правилен вкус, текстура и боја.

Стартер културите за месо на Chr. Hansen имаат долга историја на обезбедување на овие карактеристики а Bactoflavor® Flora Italia не се разликува од тоа. Всушност, постојаното набљудување на различните серии на производот идентификувало комбинација на вид кој е подобар од повеќето култури за месо во моментов понудени на пазарот на месната индустрија.

Bactoflavor® Flora Italia се карактеризира со: 

–      Брза ацидификација за безбедно производство и оптимален микробиолошки квалитет

–      Нема разлика на бојата и аромата, благодарение на многуте активни видови како и Staphylococci отпорни на pH

–      Робусност која обезбедува повторливост, без оглед на квалитетот на суровините

–      Новиот вид L. sakei ги задоволува потребите на потрошувачите за послаби и не зачинети ноти за вкус, кои се толку типични за непречените италијански производи 

 

Сега Chr. Hansen, исто така го пушта на пазар производот SafePro® Flora Italia LC. Со ова се обезбедува дополнителна бариера за безбедност на храната и минимизира ризикот од раст на Listeria monocytogenes.

 

bactoflavor flavor italy