Откријте ја комплексноста и целосниот потенцијал на виното – квасците пред ферментација ќе помогнат да се извади повеќе од потенцијалот за вкус и исто така ќе влијае на виното.
Зошто да користите вински квасци:
- Целосна употреба на сок од грозје и винска био-разновидност
- Подобро управување со првичната содржина на сокот од грозје: претходници на вкус / орг. киселини / …
- Помалку деградирања за време на производството = зачувување на почетниот потенцијал и карактер
- Био-заштитни ефекти против загадувачи
- Природен начин да се зголеми интензитетот на ферментацијата, долговечноста и сложеноста
- Одлично враќање на инвестицијата
За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте го претставникот на Chr. Hansen во Македонија:
инж. Мери Илиеска, DKMEKA@chr-hansen.com
или нас:
office@vitastart.mk, tel.: +389 2 256 22 95