Вински квасци

 

Откријте ја комплексноста и целосниот потенцијал на виното – квасците пред ферментација ќе помогнат да се извади повеќе од потенцијалот за вкус и исто така ќе влијае на виното.  

Зошто да користите вински квасци:

  • Целосна употреба на сок од грозје и винска био-разновидност
  • Подобро управување со првичната содржина на сокот од грозје: претходници на вкус / орг. киселини / …
  • Помалку деградирања за време на производството = зачувување на почетниот потенцијал и карактер
  • Био-заштитни ефекти против загадувачи
  • Природен начин да се зголеми интензитетот на ферментацијата, долговечноста и сложеноста
  • Одлично враќање на инвестицијата

 

За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте го претставникот на Chr. Hansen во Македонија:

инж. Мери Илиеска, DKMEKA@chr-hansen.com

или нас:

office@vitastart.mk, tel.: +389 2 256 22 95   

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *