Биозаштитни стартер култури за месо

 

Денешните потрошувачи сакаат постабилни производи и максимална безбедност на храната, а во исто време и кратка листа на состојки без хемикалии. Како одговор на потребите на клиентите Chr. Hansen има развиено серија на култури наречени SafePro®.

SafePro® е спектар на култури кои се одбрани и развиени специјално за да обезбедат поголема безбедност на храната преку позитивната флора на млечна киселина.

Како работи Safepro®? 

SafePro® културите се додаваат во концентрации кои се многу повисоки од нивото на расипување на бактерии или на патогени бактерии како Listeria monocytogenes, на пр. повеќе од 1.000.000 пати. Истражувањата покажуваат дека овој голем број на безбедни и специјално одбрани бактерии ќе ги спречат штетните бактерии како L. monocytogenes да се размножуваат и во многу случаи ќе умрат / намалат. 

Предности на користење на Safepro®: 

–      Природна состојка

–      Го минимизира ризикот од патогени бактерии и ја зголемува безбедноста на храната

–      Одржува стабилност на бојата

–      Подобар квалитет и вкус, може дури и да го продолжи рокот на траење

–      Лесен за користење, контрола на процесот на производство

Апликации:

  • Ферментирани производи, Филе “Елена”
  • Превенција против дупките во шунка
  • Месо и преработки од месо
  • Производи на парче и спакувани производи

 

За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте го претставникот на Chr. Hansen во Македонија:

инж. Мери Илиеска, DKMEKA@chr-hansen.com

или нас:

office@vitastart.mk, тел.: +389 2 256 22 95   

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *