Стартер култури за традиционална ферментација

 

Употребата на Chr. Hansen-овите стартер културите за месо овозможува производство на стабилни и постојано исти ферментирани производи од месо, како и високо ниво на безбедност. Стартер културите го елиминираат влијанието на неконтролираната микрофлора и го гарантираат посакуваниот стандарден квалитет на сите шаржи.

Традиционалните стартер култури се специјално одбрани за примена во традиционалните Јужноевропски трајни колбаси и трајните колбаси типични од Северна Европа.

За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте го претставникот на Chr. Hansen во Македонија:

инж. Мери Илиеска, DKMEKA@chr-hansen.com

или нас:

office@vitastart.mk, tel.: +389 2 256 22 95   

 

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *