Стартер култури за бело саламурено сирење

Белото саламурено сирење припаѓа на една од најголемите групи на сирење.

Вклучува:

  • Македонско бело сирење
  • Фета од Грција
  • Домиати од Египет
  • Набулси од Јордан
  • Телема од Романија
  • Акави од Средниот Исток

Белото саламурено сирење е добро познато на македонските потрошувачи и е традиционален дел од македонската маса. Тоа е затоа што е многу популарно и сакано и очекувањата за ова сирење се секогаш огромни. Ние сме тука за да им помогнеме на љубителите на бело сирење да си ги задоволат вкусовите и потребите.

Стартер културите од Chr. Hansen за бело саламурено сирење што ги нудиме се култури наменети за директна инокулација (DVS®). DVS® е главната состојка со големо влијание врз придобивките и мало влијание врз трошоците.

Благодарение на употребата на директни стартер култури, можете да добиете сирење со различни карактеристики како што се: поблаг, поизразен или зачинет вкус, цврста или подебела конзистентност, полесно сечење, помалку ронење или помала содржина на сол. Културите за сирење се исто така погодни за примена во било кој тип бело сирење – кравјо, козјо, овчо, мешано, со или без растителни масти.

Главните предности за користење на DVS® културите за производство на бело саламурено сирење се:

– Оптимизација на приносите со DVS®

– Минимизирање на ризикот и заштита од фаги

– Практичност во процесот и ниски трошоци при употреба

– DVS® има ниска цена во употреба во споредба со производствениот стартер.

– Задржување на познатиот вкус и текстура

– Помош за примена и технологија на производство на сирење, како и брз пристап до специјалисти со високи познавања кои се фокусирани на услужување на клиентите.

Стартер културите за бело саламурено сирење се продаваат за директна инокулација во преработено млеко – замрзнати како пелети или замрзнато суви гранули

За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте нас office@vitastart.mk, тел.: +389 2 256 22 95