Розови и виолетови нијанси за сладолед

Розови и виолетови нијанси за сладолед – Зголемете ги нијансите на сладоледот за да одговара на вашиот вкус со решенија од природата!

Се покажа дека продажбата на сладолед може да се зајакне со користење на природни состојки и иновативни вкусови. Пронаоѓање на соодветна природна боја за поддршка на традиционални вкусови како Јагода или повеќе иновативни вкусови како Црвената “кадифена торта” или Виолетова може да биде вистински предизвик.

Chr. Hansen има развиено SweetColor® Pink 1144 WSP и SweetColor® Red 1344 WSP кои се бои базирани на зеленчук, високо концентрирани прашоци, за млечни и водени. Новите, лесни за употреба решенија, обезбедуваат интензивни розови и црвени нијанси. Додека пак Црвената “кадифена торта” или пурпурни нијанси може да се добијат преку мешање на боите. Со користење на овие бои, производителите на сладолед можат да добијат уникатни и невидени нијанси при користење на природни бои

Придобивки:

 –     Уникатни интензивни нијанси: розева, црвена, виолетова, црвена “кадифена торта” …

–      Неутрален вкус

–      Базирани на растителни суровини

–      Природно решение

–      Вегетаријански, кошер, халал сертифицирани и без конзерванси

–      Амбиентно складирање и долг рок на траење