Нови можности за вино со или без сулфити

Побарувачката на потрошувачите во прехранбената индустрија расте многу брзо.

Мега трендот за “природни и чисти” производи исто така влијае врз винската индустрија. Потрошувачите бараат производителите на вино да го намалат користењето на егзогени (надворешни) производи, како на пр. конзерванси. Ниската содржина на сулфити, дури и производство на палета вино без сулфити е глобален водечки тренд во винската индустрија. Побарувачката на потрошувачите, заедно со техничкото познавање, го направи следното: без сулфити во производството на вино.

Нашиот иновативен пристап им помага на винариите да одговорат на побарувањата на потрошувачот.

Нашиот постојан однос со производителите на вино од целиот свет, во комбинација со активностите на нашиот тим, помогна во нашите напори да најдеме ефикасни решенија за големи проблеми со кои се соочуваат производителите на вино, како: Како да се намалат сулфитите (SO2 ) во производството на вино?

Chr. Hansen уште од почетокот беше вклучен во потрагата по решение за замена на сулфитите во вината. Денес, влијателната книга, “Како да се направат Прекрасни Вина без Сулфити?” јасно кажува: за борба против развој на несаканите микроорганизми, најдобриот начин е да се искористи позната палета на производи VINIFLORA® од Chr. Hansen, безбедни и високо концентрирани микробиолошки решенија.

Тајната на успехот во производство на добри и во исто време вина без сулфити, е јасно да се идентификува зошто се користат сулфити во процесот на производство и да се замени оваа активност со природни решенија.

 

Дали планирате да започнете нова серија на вино без сулфити?

За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте го претставникот на Chr. Hansen во Македонија:

инж. Мери Илиеска, DKMEKA@chr-hansen.com

или нас:

office@vitastart.mk, tel.: +389 2 256 22 95