Научете повеќе за моќта на добрите бактерии

“Ако не ги сакате бактериите, вие сте на погрешната планета,” Stuard Brand

Придружете се на нашето патување да го откриеме прекрасниот свет на добрите бактерии.

Научете повеќе за работата на добрите бактерии од фарма до маса за јадење. Дали знаевте дека овие мали бактерии исто така поддржуваат:

  • Здрави растенија – Микробиолошки решенија за денешните фармери да може да помогнат да се намали употребата на хемиски пестициди и да создаде одржлив прехранбен систем.
  • Здрави животни – Добрите бактерии во сточарството може да го подобрат здравјето на животните при намалување на употребата на антибиотици.
  • Здрава храна – Бактериите може да помогнат против борбата со отпадот на храна без да ја нарушат желбата на потрошувачите за здрава, автентична и вкусна храна.
  • Здрави луѓе – Можете да научите за здравите придобивки на пробиотиците и ќе разберете дека овие добри бактерии може да ја намалат потребата за антибиотици и да ја подобрат севкупната добросостојба. 

 

#goodbacteria
Придружете ни се! Напишете #goodbacteria на социјалните медиуми..