Намалете го отпадот од храна преку одржување на долгорочни партнерства

Погледнете како еден од нашите долгорочни партнери, Данска млекара за органски производи, Thise, го намалува отпадот од млечни производи со користење на добрите бактерии – природниот начин на помагање на производите да останат свежи подолго време.

Со користење на биозаштитата од Chr. Hansen се продолжува рокот на траење на производите на природен начин и се воведува нова етикета. За да им помогнат на потрошувачите да се намали отпадот од храна, Thise додава на етикетата датум “често добар после”  заедно со датумот “најдобар до”. Ова е со цел да ги потсети потрошувачите да го проверат производот дали е сеуште погоден за конзумирање наместо да го исфрлат само поради тоа што “најдобар до” датумот е истечен.

 

Погледнете го нашето видео подоле:

 

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *