Месни стартер култури за брза ферментација

Месните стартер култури играат клучна улога за безбедноста на ферментираните колбаси, покрај тоа што се одговорни за ферментацијата, се контролира влагата со што се обезбедува квалитетно сушење на колбасите.

Со месните стартер култури за брза ферментација од Chr. Hansen се очекува:

–      Брз пад на pH

–      Стандарден квалитет

–      Безбедни производи

–      Поголема продуктивност

–      Пониски трошоци за енергија

–      Подобрена ефикасност

Овие стартер култури се млечно-кисели бактерии со високи супресивни способности и умерено формирање на млечна киселина. Покрај тоа, бактериите од видот Staphylococcus кои се наоѓаат во културата обезбедуваат формирање и стабилизација на природната боја и овозможуваат богат автентичен вкус. 

За повеќе информации за производите од оваа категорија, ве молиме контактирајте го претставникот на Chr. Hansen во Македонија:

инж. Мери Илиеска, DKMEKA@chr-hansen.com

или нас:

office@vitastart.mk, tel.: +389 2 256 22 95   

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *