Подобра храна, подобра иднина

За ВитаСтарт

ВитаСтарт ДОО е логистички партнер на Данската компанија Chr.Hansen A / S – светски лидер во производството на природни состојки за прехранбената индустрија – стартер култури за производство на јогурт и млечни производи, ензими за сирење, култури за месо и вино и Oterra – лидер во производството на природни бои исто за прехранбената индустрија. Заедно со љубезната соработка од технолозите на Chr. Hansen во Македонија и покрај логистичките услуги, ние нудиме технолошка поддршка и помош директно до вашата компанија.

Одговорност 100%
Поддршка 100%
Искуство 100%
Флексибилност 100%
Стапка на одговор 100%

За Chr. Hansen: Chr. Hansen е меѓународна биотехнолошка компанија која развива природни решенија за прехранбената, фармацевтската и земјоделската индустрија. Таа е основана во 1874 година и во моментов има над 3.000 вработени во повеќе од 32 земји. Компанијата се стреми да обезбеди иновативни, природни решенија кои придонесуваат за подобрување на храната, здравјето и продуктивноста за сите нас. Chr. Hansen ја поседува една од најголемите збирки на бактерии во светот, со околу 30.000 видови. Оваа збирка ги истражува, одбира и ги подобрува бактериите за да ги задоволи специфичните барања за храна, исхрана, храна за животни и за заштита на растенијата. Сите производи на Chr. Hansen се базираат на силни компетенции во истражувањето и развојот, заедно со значајни технолошки инвестиции и блиски односи со клиентите.

За Oterra: Приказната на Oterra започнува во 1876 година кога Доктор Кристиан Хансен користел анато за да создаде природна боја за сирење и путер. Од тогаш, тимот на Природни Бои на Christian Hansen A/S развивал и стекнувал искуство за да биде лидер во индустријата, сега како независна компанија. Од 2021 година, како целосно независна компанија, Oterra е веќе глобален лидер со фокус на природните бои. Посветена кон природните бои на прехранбената инудустрија како основна состојка, Oterra нуди одлични решенија, така што потрошувачите можат да уживаат во природна храна која што е безбедна, одржлива и атрактивна.

1 +
години искуство
1 +
производи
1 +
Насмевки

Последни новости

Новости
oromvxfp

Ферментирана храна и пробиотски бактерии – рака до рака за човечкото здравје

Ферментираната храна и пијалоците се присутни илјадници години и се соочуваат со нови интереси од потрошувачите кои бараат здрав начин на живот и природни производи. Сите ние ги препознаваме кимчи, киселата зелка и виното како ферментирани производи; но, постојат и помалку очигледни примери како кафето, какаото и оцетот. Што е ферментација? Како се менува храната?

НАУЧИ ПОВЕЌЕ »
Новости
oromvxfp

Важната улога на добрите бактерии во нашиот микробиом

Што е човечкиот микробиом? Микробиом е екосистем од бактерии и други микроби кои живеат на нас и во нас и помагаат да се одржува нашето здравје. Има преку 38 милијарди такви микроби и многу од нив се бактерии, што значи дека има толку бактерии во нашето тело како и човечќи ќелии. “Микробиомот е нашиот микробиолошки

НАУЧИ ПОВЕЌЕ »
Новости
oromvxfp

Зголемете го вашиот асортиман на млечни производи со добро-документираните пробиотици на Chr. Hansen

Секоја година, милиони луѓе низ светот страдаат од респираторни болести и настинки.1 Бактериите и останатите надворешни околности кои ги предизвикуваат настинките се тешки да се одбегнат, па затоа се потпираме на нашиот имунитет да не одржи здрави со тоа што се бори со нив. Истражувањата покажуваат дека со конзумирање на производи кои содржат пробиотици –

НАУЧИ ПОВЕЌЕ »