Chr. Hansen може да ви помогне да ги развиете најдобрите ферментирани млечни производи со висока содржина на протеини.
Потрошувачите ширум светот сè повеќе преземаат одговорност за своето здравје. Дури половина (49%) од испитаниците на истражувањето на Nielsen Global Health & Wellness веруваат дека се со прекумерна тежина, а сличен процент (50%) активно се обидуваат да изгубат тежина.
Производителите ги преформулираат производите за да ја елиминираат или намалат содржината на шеќер, холестерол, сол, транс и заситени масти во храната. Тие ги избегнуваат синтетските ингредиенти и воведуваат производи со природни нутритиенти како што се влакна и протеини.
Високо-протеинската храна e многу популарна, има добар вкус, лесно се подготвува, има здравствени придобивки и висока енергетска вредност. Затоа, високопротеинските млечни производи, особено јогуртот, силно ги импресионира потрошувачите ширум светот.
Chr. Hansen има долгогодишно искуство во развој на ферментирани млечни производи, избегнувајќи непожелни вкусови; високопротеински јогурти (цедено кисело млеко, грчки јогурт, скир), кои одржуваат стабилна киселост во процесот на производство, обезбедувајќи нежен автентичен вкус.
Контактирајте нè за да дознаете повеќе.
Извор: Chr. Hansen