Високопротеински млечни производи

Високопротеински млечни производи

Chr. Hansen може да ви помогне да ги развиете најдобрите ферментирани млечни производи со висока содржина на протеини.

Потрошувачите ширум светот сè повеќе преземаат одговорност за своето здравје. Дури половина (49%) од испитаниците на истражувањето на Nielsen Global Health & Wellness веруваат дека се со прекумерна тежина, а сличен процент (50%) активно се обидуваат да изгубат тежина.

Производителите ги преформулираат производите за да ја елиминираат или намалат содржината на шеќер, холестерол, сол, транс и заситени масти во храната. Тие ги избегнуваат синтетските ингредиенти и воведуваат производи со природни нутритиенти како што се влакна и протеини.

Високо-протеинската храна e многу популарна, има добар вкус, лесно се подготвува, има здравствени придобивки и висока енергетска вредност. Затоа, високопротеинските млечни производи, особено јогуртот, силно ги импресионира потрошувачите ширум светот.

Chr. Hansen има долгогодишно искуство во развој на ферментирани млечни производи, избегнувајќи непожелни вкусови; високопротеински јогурти (цедено кисело млеко, грчки јогурт, скир), кои одржуваат стабилна киселост  во процесот на производство, обезбедувајќи нежен автентичен вкус.

Контактирајте нè за да дознаете повеќе.

Извор: Chr. Hansen