Chr. Hansen е избрана како најодржливата компанија во светот
Напис

Chr. Hansen е избрана како најодржливата компанија во светот

Еден месец пред официјалната 145-та годишнина, меѓународната биотехнолошка компанија Chr. Hansen е рангирана како најодржлива компанија во светот од Corporate Knights – специјализирана медиумска и истражувачка компанија, лоцирана во Торонто.

Црвена како ниедна друга
Напис

Црвена како ниедна друга

Чиста, едноставна боја добиена на природен начин – Chr. Hansen лансира живописен, минимално обработен црвен сок со уникатни бенефити Црвената боја е клучната нијанса во многу прехранбени производи – од колачи до кондиторски производи до милкшејкови. Но, да се добие црвено решение од природни извори може да биде полно со технички ограничувања за производителите на...

Природни бои за пијалоци
Напис

Природни бои за пијалоци

Chr. Hansen води кон конверзија на бојата за храна на пазарот од синтетички во вистински природни решенија. Компанијата им нуди на производителите на пијалоци ширум светот комплетна палета на врвни квалитетни природни бои, кои потекнуваат од природни извори како овошје, зеленчук, корени и семиња.

Сирила (Коагуланти) за сирење и кашкавал
Напис

Сирила (Коагуланти) за сирење и кашкавал

Chr. Hansen е првата компанија во светот која во 1874 година понудила стандардизирано животинско сирило (коагулант) на пазарот. А век подоцна, во 1989 година, CHY-MAX® беше лансиран кој постави нови стандарди. Ова е првата генерација на химозин (FPC) произведен со ферментација. Дваесет години подоцна, во 2009 година, Chr. Hansen го лансираше CHY-MAX® M, поставувајќи го стандардот FPC на следното ниво.