Месни стартер култури за брза ферментација
Напис

Месни стартер култури за брза ферментација

Месните стартер култури играат клучна улога за безбедноста на ферментираните колбаси, покрај тоа што се одговорни за ферментацијата, се контролира влагата со што се обезбедува квалитетно сушење на колбасите. Со месните стартер култури за брза ферментација од Chr. Hansen се очекува: