Природни бои за кондиторски производи
Напис

Природни бои за кондиторски производи

Кондиторската индустрија користи многу светли бои, бидејќи при изборот на прехранбен производ, бојата е секогаш наш прв впечаток. Индустријата се фокусира исклучиво на производи за уживање и, поради таа причина, има традиција за светли живописни бои за детскиот пазар и повеќе нежни и пастелни нијанси за пазарот за возрасни.