Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути
Напис

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути

Chr. Hansen го претставува LactoSens®  – одличен брз тест за откривање на нивото на остатоци на лактоза во млечни производи со ниско ниво на лактоза и без лактоза. Скоро половина од светската популација страда од интолеранција на лактоза. Во исто време се повеќе и повеќе корисници ги поврзуваат производите без лактоза како здрав избор. Така...

Ново решение кое ја отвора можноста за без-лактозен јогурт и јогурт со намалено ниво на шеќер
Напис

Ново решение кое ја отвора можноста за без-лактозен јогурт и јогурт со намалено ниво на шеќер

Chr. Hansen го лансира NOLA® Fit: Нов уникатен лактозен ензим кој ги отвара вратите за без-лактозен јогурт или јогурт со намалено ниво на шеќер – без загрозување на вкусот.