CHY-MAX® SUPREME сирило

CHY-MAX® SUPREME

CHY-MAX® SUPREME – Најново, најпрецизно и најсупериорно сирило

Фокусирани кон подобар индустриски стандард на коагулантите, Chr. Hansen прави мала, но клучна промена кај ензимот CHY-MAX®. Ова води до голема разлика во производството и функционалноста на сирењето.

Најновиот и најголем додаток на портфолиото CHY-MAX®, точните и прецизни перформанси на CHY-MAX® Supreme им овозможуваат на производителите на сирење да добијат:

Максимална вредност

  • CHY-MAX® Supreme е најдоброто сирило од палетата CHY-MAX®
  • Зголемување на рандманот во просек од 0,5-1%
  • Повеќе сирење со помалку млеко и поголема профитна маржа

Супериорна функционалност

  • Тенко сечење и рендање на сирење, намалена протеолиза.
  • Побрзо сечење на тенки парчиња, значи до 10% повеќе обработено сирење дневно.

Побрзо и попрецизно производство

CHY-MAX® Supreme ја намалува протеолизата овозможувајќи:

Побрзо слајсувањеПодолг рок на траењеНамалена употреба на
ливчиња
за разделување
Намалена употреба
на скроб при
рендање кашкавал

Максимално искористување на скапоцените ресурси, млекото и времето, е големата разлика која CHY-MAX® Supreme може да ја овозможи за вас.

  • побрза коагулација: Зголемен број на шаржи во денот
  • Попродуктивна коагулација: Добивате повеќе сирење од вашето млеко
  • Намалена протеолиза: Побрзо, прецизно сечење, без деформирани слајсови

Погледнете како изгледа подоброто сечење:


Заинтересирани сте за повеќе информации? Кликнете тука.