Винска биозаштита
Напис

Винска биозаштита

Биозаштита е природен начин да се инхибираат микробиолошки загадувачи (квасец, мувла и бактерии).

Оваа биоконтрола не само што ви помага да ги спречите дефектите на вкусот, туку исто така ви помага да го изградите и заштитите вашиот бренд!

Природни бои за пијалоци
Напис

Природни бои за пијалоци

Chr. Hansen води кон конверзија на бојата за храна на пазарот од синтетички во вистински природни решенија. Компанијата им нуди на производителите на пијалоци ширум светот комплетна палета на врвни квалитетни природни бои, кои потекнуваат од природни извори како овошје, зеленчук, корени и семиња.

Природни бои за кондиторски производи
Напис

Природни бои за кондиторски производи

Кондиторската индустрија користи многу светли бои, бидејќи при изборот на прехранбен производ, бојата е секогаш наш прв впечаток. Индустријата се фокусира исклучиво на производи за уживање и, поради таа причина, има традиција за светли живописни бои за детскиот пазар и повеќе нежни и пастелни нијанси за пазарот за возрасни.

Природни бои за сладолед
Напис

Природни бои за сладолед

“Никогаш нема да добиете втора шанса за прв впечаток!” Првото нешто што го исполнува окото кога набљудува храна е бојата. Бојата на сладоледот е еден од основните критериуми за избор. Бојата е впечаток од прва рака, поважно од вкусот, бидејќи вкусот не се доживува додека храната не е во устата. Изгледот има клучна улога кога...

Месни стартер култури за брза ферментација
Напис

Месни стартер култури за брза ферментација

Месните стартер култури играат клучна улога за безбедноста на ферментираните колбаси, покрај тоа што се одговорни за ферментацијата, се контролира влагата со што се обезбедува квалитетно сушење на колбасите. Со месните стартер култури за брза ферментација од Chr. Hansen се очекува:

Биозаштитни стартер култури за месо
Напис

Биозаштитни стартер култури за месо

SafePro® е спектар на култури кои се одбрани и развиени специјално за да обезбедат поголема безбедност на храната преку позитивната флора на млечна киселина.

Стартер култури за традиционална ферментација
Напис

Стартер култури за традиционална ферментација

Употребата на Chr. Hansen-овите стартер културите за месо овозможува производство на стабилни и постојано исти ферментирани производи од месо, како и високо ниво на безбедност. Стартер културите го елиминираат влијанието на неконтролираната микрофлора и го гарантираат посакуваниот стандарден квалитет на сите шаржи.

Стартер култури за јогурт
Напис

Стартер култури за јогурт

Стартер културите за јогурт од Chr. Hansen, се стартер култури за директна инокулација (DVS®). Во споредба со културата за размножување, користењето на DVS културите имаат неколку главни предности:

Практичност и намалување на трошоците

Стартер култури за производство на Ајран
Напис

Стартер култури за производство на Ајран

За производителите на Ајран нудиме  стартер култури од Chr. Hansen, кои се наменети за директна инокулација (DVS®). Во споредба со културата за размножување, користењето на DVS култури има неколку главни предности:

Стартер култури за путер и павлака
Напис

Стартер култури за путер и павлака

Стартер културите за путер и павлака се високо концентрирани мезофилни култури кои нудат погодност и флексибилност во производството на мезофилни производи.