Биозаштита за вашето вино и вашиот бренд
Напис

Биозаштита за вашето вино и вашиот бренд

Потрошувачите очекуваат производителите на вино да го намалат бројот на манипулации користени во производство на вино. Ферментацијата е природен процес познат уште од античко време, па фокусирање на алкохолна и малолактична ферментација е начин да се исполнат очекувањата на потрошувачите и да се успее во новата реалност на производство на вино. Во Chr. Hansen ние...

Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења
Напис

Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења

Една од последните новини на Chr. Hansen им помага на производителите на сирење да произведат свежи и кремави бели сирења кои сепак го одржуваат посакуваниот вкус и текстура Серијата DVS® SSC се најновите производи од палетата на производи за сирење на Chr. Hansen. Оваа серија производи се состои од четири култури и е креирана за...

Нова генерација на жолта и портокалова боја за пијалоци од Chr. Hansen
Напис

Нова генерација на жолта и портокалова боја за пијалоци од Chr. Hansen

Проширувајќи ја постоечката палета од CapColors® и ColorFruit®, Chr. Hansen претставува четири нови решенија на бои за аплицирање во пијалоци. Со овие две нови портокалови и жолти решенија, Chr. Hansen сака да им понуди на производителите на пијалоци подобар избор кога се работи за боја, перформанси и трошок на патот кон природното решение. “Во Chr....

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути
Напис

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути

Chr. Hansen го претставува LactoSens®  – одличен брз тест за откривање на нивото на остатоци на лактоза во млечни производи со ниско ниво на лактоза и без лактоза. Скоро половина од светската популација страда од интолеранција на лактоза. Во исто време се повеќе и повеќе корисници ги поврзуваат производите без лактоза како здрав избор. Така...

Нов иновативен коагулант кој овозможува раст на рандманот за 1%
Напис

Нов иновативен коагулант кој овозможува раст на рандманот за 1%

Chr. Hansen го презентира CHY-MAX® Supreme – најпрецизниот и иновативен коагулант на пазарот со супериорни функционалности за модерните производители на сирење Големи иновации во коагулантите се ретки но Chr. Hansen, светскиот лидер во производство на коагуланти, е посветен на постојан раст на индустрискиот стандард за перформанси. “Ги разбираме предизвиците на модерните производители на сирење кои...

Нови стартер култури наменети за Медитеранско бело сирење
Напис

Нови стартер култури наменети за Медитеранско бело сирење

Последното претставување на нови производи на Chr. Hansen обезбедуваат богат вкус, поголема флексибилност и постојан квалитет за производителот на сирење DVS® WHITE FLORA е последниот производ од палетата производи за производство на сирење на Chr. Hansen. Новата серија на производи се состои од три култури кои помагаат во формирање на богати и ароматични вкусови во...

Ново решение кое ја отвора можноста за без-лактозен јогурт и јогурт со намалено ниво на шеќер
Напис

Ново решение кое ја отвора можноста за без-лактозен јогурт и јогурт со намалено ниво на шеќер

Chr. Hansen го лансира NOLA® Fit: Нов уникатен лактозен ензим кој ги отвара вратите за без-лактозен јогурт или јогурт со намалено ниво на шеќер – без загрозување на вкусот.

CHY-MAX® M – подобро сирење за пониска цена
Напис

CHY-MAX® M – подобро сирење за пониска цена

Долга историја  иновации кај сирилата не’ одликува како глобална компанија.  Во 1989 е иновиран  CHY-MAX®,  првата генерација сирила добиени со ферментација.  Овие сирила се се високо прочистен химозин произведен со ферментација. CHY-MAX® понуди повеќе предности во споредба  со постоечките анимални и микробни сирила.

Малолактични вински бактерии
Напис

Малолактични вински бактерии

Viniflora® се малoлактични стартер култури кои управуваат со контролиран процес на малолактична ферментација (МЛФ) во виното.

Viniflora® бактериите се подготвени за директна инокулација во буриња или резервоари.

Вински квасци
Напис

Вински квасци

Откријте ја комплексноста и целосниот потенцијал на виното – квасците пред ферментација ќе помогнат да се извади повеќе од потенцијалот за вкус и исто така ќе влијае на виното.