Chr. Hansen е избрана како најодржливата компанија во светот
Напис

Chr. Hansen е избрана како најодржливата компанија во светот

Еден месец пред официјалната 145-та годишнина, меѓународната биотехнолошка компанија Chr. Hansen е рангирана како најодржлива компанија во светот од Corporate Knights – специјализирана медиумска и истражувачка компанија, лоцирана во Торонто.

Збогум, добар Грчки јогурт!
Напис

Збогум, добар Грчки јогурт!

Збогум, добар Грчки јогурт! Грчкиот јогурт, (попознат како Greek Yogurt), поломасен, кремав, протеински млечен производ ги “нападна” полиците на супермаркетите во САД. Зачудувачки, брзиот раст на омилениот доручек е олицетворение на успехот на Chobani – можеби најпознатиот бренд. Компанијата која започна со продажба на Грчкиот јогурт во 2007 година, ја забележа продажбата од 3 милиони...

Протеинот е новото “црно”
Напис

Протеинот е новото “црно”

Потрошувачката на протеини е во пораст и секоја година се зголемува бројот на нови производи кои се лансираат со зголемени барања за протеини.

Стекни конкурентска предност со Биозаштита!
Напис

Стекни конкурентска предност со Биозаштита!

Глобалната прехранбена индустрија се соочува со силна побарувачка за безбедни, здрави, вкусни и природни производи со помалку адитиви - но исто така бара одличен рок на траење и одржливо производство / дистрибуција, обезбедувајќи ја храната да не отиде во отпад во текот на процесот.

Скир (Skyr) засекогаш!
Напис

Скир (Skyr) засекогаш!

Скир (Skyr) засекогаш! Високо протеински млечен десерт од карпите на Исланд Сите сме го виделе Грчкиот јогурт (Greek Yogurt) на високо место на меѓународно ниво, и тоа е сеуште значаен тренд. Но, кога разговараме за Скир (Skyr), мислиме на млечен, ферментиран производ кој доаѓа од Исланд кој содржи повеќе протеини (до 13%) и само 0,2%...

Што сакаат Милениалс (Millenials)?
Напис

Што сакаат Милениалс (Millenials)?

  Демографската популациска група наречена Милениалс (родени помеѓу 1980 и 2000) е идниот глобален двигател на потрошувачките трендови. „Милениалс покажуваат особена склоност кон смел, самоуверен и индивидуален избор, без разлика дали купуваат кола или облека” – велат од Packaged Facts. Но, како производителот на храна, супермаркетите и рестораните да се вклопат во нивниот избор? Во...