Нови стартер култури наменети за Медитеранско бело сирење
Напис

Нови стартер култури наменети за Медитеранско бело сирење

Последното претставување на нови производи на Chr. Hansen обезбедуваат богат вкус, поголема флексибилност и постојан квалитет за производителот на сирење DVS® WHITE FLORA е последниот производ од палетата производи за производство на сирење на Chr. Hansen. Новата серија на производи се состои од три култури кои помагаат во формирање на богати и ароматични вкусови во...

Нови движења во производството на пијалоци. Ферментација. Ново разбирање
Напис

Нови движења во производството на пијалоци. Ферментација. Ново разбирање

Како што потрошувачите се префрлуваат на поздрав начин на живот, тие зголемено бараат природни состојки, функционални предности, нови вкусови и опции при одбирање на пијалок. Безалкохолни или пијалоци со низок етанол може да бидат интересна опција за потрошувачите. Вкусот е клучниот критериум за освојување на овој брзо-растечки пазар.   Неодамна, со цел да се пренасочи...

Подобра биозаштита за повеќе млечни производи во повеќе области
Напис

Подобра биозаштита за повеќе млечни производи во повеќе области

Новите FreshQ® култури нудат алтернатива за повеќе хемикалии и синтетички конзрванси во споредба со првата генерацијаСо втората генерација на FreshQ®  културите на Chr. Hansen, повеќе млекари може да се ослонат на природна свежина и да допринесат за намалување на отпадот

Претставување на Hansen-овиот сладок компир™ – тајната зад најдобрата алтернатива на карминот на пазарот
Напис

Претставување на Hansen-овиот сладок компир™ – тајната зад најдобрата алтернатива на карминот на пазарот

Децениската програма на Chr. Hansen резултира со нов и уникатен сладок компир кој што е суровината која создава жива алтернатива на карминот и синтетичките црвени бои.

Нови безмлечни стартер култури за алтернативи на млечните производи од Chr. Hansen
Напис

Нови безмлечни стартер култури за алтернативи на млечните производи од Chr. Hansen

Новите безмлечни стартер култури од Chr. Hansen, погодни за вегански алтернативи за млечни производи на база на растенија, нудат лесен и свеж вкус и мазна текстура. Пазарот за ферментирани алтернативи за млечни производи покажа висок раст во последните години иако од мала база. Денес сегментот опфаќа помалку од 1% од ферментирани производи на пазарот, но...

“Феликс и Фидо” се тука за награда: бои добиени од природата за храна за вашите миленици
Напис

“Феликс и Фидо” се тука за награда: бои добиени од природата за храна за вашите миленици

Со лансирање на целосна нова палета на состојки со својства за боење за храна за кучиња и мачиња, Chr. Hansen го користи своето 140 годишно искуство за разни формулации и апликации како и знаењето за да ја подржи индустријата за домашни миленици

Chr. Hansen е избрана како најодржливата компанија во светот
Напис

Chr. Hansen е избрана како најодржливата компанија во светот

Еден месец пред официјалната 145-та годишнина, меѓународната биотехнолошка компанија Chr. Hansen е рангирана како најодржлива компанија во светот од Corporate Knights – специјализирана медиумска и истражувачка компанија, лоцирана во Торонто.

Црвена како ниедна друга
Напис

Црвена како ниедна друга

Чиста, едноставна боја добиена на природен начин – Chr. Hansen лансира живописен, минимално обработен црвен сок со уникатни бенефити Црвената боја е клучната нијанса во многу прехранбени производи – од колачи до кондиторски производи до милкшејкови. Но, да се добие црвено решение од природни извори може да биде полно со технички ограничувања за производителите на...

Збогум, добар Грчки јогурт!
Напис

Збогум, добар Грчки јогурт!

Збогум, добар Грчки јогурт! Грчкиот јогурт, (попознат како Greek Yogurt), поломасен, кремав, протеински млечен производ ги “нападна” полиците на супермаркетите во САД. Зачудувачки, брзиот раст на омилениот доручек е олицетворение на успехот на Chobani – можеби најпознатиот бренд. Компанијата која започна со продажба на Грчкиот јогурт во 2007 година, ја забележа продажбата од 3 милиони...