Биозаштита за вашето вино и вашиот бренд
Напис

Биозаштита за вашето вино и вашиот бренд

Потрошувачите очекуваат производителите на вино да го намалат бројот на манипулации користени во производство на вино. Ферментацијата е природен процес познат уште од античко време, па фокусирање на алкохолна и малолактична ферментација е начин да се исполнат очекувањата на потрошувачите и да се успее во новата реалност на производство на вино. Во Chr. Hansen ние...

Нови можности за вино со или без сулфити
Напис

Нови можности за вино со или без сулфити

Мега трендот за “природни и чисти” производи исто така влијае врз винската индустрија. Потрошувачите бараат производителите на вино да го намалат користењето на егзогени (надворешни) производи, како на пр. конзерванси. Ниската содржина на сулфити, дури и производство на палета вино без сулфити е глобален водечки тренд во винската индустрија.

Ерата на добрите бактерии
Напис

Ерата на добрите бактерии

Во последно време, свеста и знаењето за силата на добрите бактерии се зголемија. Светот исто така го разбира влијанието што тие го имаат на некои од најголемите предизвици со кои се соочуваме. Тука спаѓаат отфрлањето на храната, прекумерената употреба на антибиотици и потребата за поодржлив земјоделски сектор за да ја нахрани растечката популација. Притоа зачувувајќи...

Намалување на отпадот од храна со користење на природни ресурси
Напис

Намалување на отпадот од храна со користење на природни ресурси

  Според истражувањето на ФАО (Организација за Храна и Земјоделие на ОН), една четвртина калории наменети за човечка конзумација, всушност не се конзумира од страна на луѓето. Во време на недостиг на храна, кога повеќе од 800 милиони луѓе страдаат од изгладнување, справување со проблемот на отпад од храна е глобален приоритет. Тоа важи за...

Производи без палмино масло
Напис

Производи без палмино масло

Денес, транспарентноста на состојки во рецептите е основниот елемент во градење (одржување) на еден бренд, чија цел е градење доверба со потрошувачите. Во меѓувреме, потрошувачите бараат поздрави производи, а сепак да можат да уживаат во новите и интересни вкусови на закуски. Ова претставува голем предизвик за производителите на прехранбени производи. Овие производи се “природни”, “здрави”,...

Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења
Напис

Нови стартер култури со кои се добиваат свежи и кремави бели сирења

Една од последните новини на Chr. Hansen им помага на производителите на сирење да произведат свежи и кремави бели сирења кои сепак го одржуваат посакуваниот вкус и текстура Серијата DVS® SSC се најновите производи од палетата на производи за сирење на Chr. Hansen. Оваа серија производи се состои од четири култури и е креирана за...

Нова генерација на жолта и портокалова боја за пијалоци од Chr. Hansen
Напис

Нова генерација на жолта и портокалова боја за пијалоци од Chr. Hansen

Проширувајќи ја постоечката палета од CapColors® и ColorFruit®, Chr. Hansen претставува четири нови решенија на бои за аплицирање во пијалоци. Со овие две нови портокалови и жолти решенија, Chr. Hansen сака да им понуди на производителите на пијалоци подобар избор кога се работи за боја, перформанси и трошок на патот кон природното решение. “Во Chr....

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути
Напис

Одредете го точно нивото на лактоза во само неколку минути

Chr. Hansen го претставува LactoSens®  – одличен брз тест за откривање на нивото на остатоци на лактоза во млечни производи со ниско ниво на лактоза и без лактоза. Скоро половина од светската популација страда од интолеранција на лактоза. Во исто време се повеќе и повеќе корисници ги поврзуваат производите без лактоза како здрав избор. Така...

3 во 1 решение за сирење – Delight ™
Напис

3 во 1 решение за сирење – Delight ™

Chr. Hansen го нуди Delight ™ - 3 во 1 решение за елиминирање на горчината и враќање на рамнотежата на вкусот и аромата. И притоа дава мазна структура на ниско маслени сирења

Нов иновативен коагулант кој овозможува раст на рандманот за 1%
Напис

Нов иновативен коагулант кој овозможува раст на рандманот за 1%

Chr. Hansen го презентира CHY-MAX® Supreme – најпрецизниот и иновативен коагулант на пазарот со супериорни функционалности за модерните производители на сирење Големи иновации во коагулантите се ретки но Chr. Hansen, светскиот лидер во производство на коагуланти, е посветен на постојан раст на индустрискиот стандард за перформанси. “Ги разбираме предизвиците на модерните производители на сирење кои...